9.3.08

Nakládaný zázvor


Přeložno odsud. Bez jakékoli záruky.


verse 1.



  • 2 velké kořeny zázvoru

  • 1 šálek rýžového octa

  • 5 - 7 polévkových lžic cukru

  • 1 čajová lžička soli


Oloupejte kořeny zázvoru. Nakrájejte zázvor na středně velké kousky a posolte je. Nechte zázvor v misce 30 minut. Dejte zázvor do nádoby.


Smíchejte rýžový otec a cukr na pánvi a přiveďte k varu. Nalijte horkou směs octa a cukru na zázvor. Nechte vychaldnout, zakryjte víkem a dejte do lednicky. Za týden změní zázvor barvu na lehce růžovou. Před podáváním nakrájejte na tekné plátky.


Nakládaný zázvor vydrží v lednici přibližně měsíc.


verse 2.




  • 250 g zázvorového kořene

  • 90 ml rýžového octa

  • 2 čajové lžičky mirinu

  • 2 čajové lžičky sake

  • 5 polévkových lžic cukru


Odrhněte zázvor pod tekoucí vodou jako brambory před pečením. Namočte do vroucí vody na minutu a usušte. Smíchejte mirin, sake a acukr v malé pánvi. Přiveďte k varu, míchejte dokud se cukr nerozpustí. Nechte vychladnout.


Dejte zázvor do sterilizované nádbory a nalijte ochlazený ocet na zázvor. Zakryjte a nechte 3-4 dny před použitím. V lednici vydrží až měsíc.


Bledě růžová barva se objeví jak zázvor stárne = můžete ale přidat trochu červeného potravinářského barviva.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.