Nakládaný zázvor
Přeložno odsud. Bez jakékoli záruky.
verse 1.
- 2 velké kořeny zázvoru
- 1 šálek rýžového octa
- 5 - 7 polévkových lžic cukru
- 1 čajová lžička soli
Oloupejte kořeny zázvoru. Nakrájejte zázvor na středně velké kousky a posolte je. Nechte zázvor v misce 30 minut. Dejte zázvor do nádoby.
Smíchejte rýžový otec a cukr na pánvi a přiveďte k varu. Nalijte horkou směs octa a cukru na zázvor. Nechte vychaldnout, zakryjte víkem a dejte do lednicky. Za týden změní zázvor barvu na lehce růžovou. Před podáváním nakrájejte na tekné plátky.
Nakládaný zázvor vydrží v lednici přibližně měsíc.
verse 2.
- 250 g zázvorového kořene
- 90 ml rýžového octa
- 2 čajové lžičky mirinu
- 2 čajové lžičky sake
- 5 polévkových lžic cukru
Odrhněte zázvor pod tekoucí vodou jako brambory před pečením. Namočte do vroucí vody na minutu a usušte. Smíchejte mirin, sake a acukr v malé pánvi. Přiveďte k varu, míchejte dokud se cukr nerozpustí. Nechte vychladnout.
Dejte zázvor do sterilizované nádbory a nalijte ochlazený ocet na zázvor. Zakryjte a nechte 3-4 dny před použitím. V lednici vydrží až měsíc.
Bledě růžová barva se objeví jak zázvor stárne = můžete ale přidat trochu červeného potravinářského barviva.
1 komentář:
Okomentovat